Logo van Volution - vooruitstrevend in onderwijsVolution maakt digitaal onderwijs mogelijk

Wij geven verloren onderwijstijd terug aan de docent en helpen scholen om gepersonaliseerd en modern onderwijs verder vorm te geven.

Veel scholen willen af van boeken en schriften; docenten en leerlingen werken tegenwoordig graag met laptops, tablets en smartphones. Tevens leggen scholen steeds vaker de nadruk op gepersonaliseerd onderwijs; elke leerling is anders en kan een andere vorm van begeleiding nodig hebben. Volution helpt in samenwerking met o.a. scholen, uitgeverijen, partijen als Microsoft en educatieve leveranciers het onderwijs om in die veranderende behoeften te voorzien.  


Volution

Volution helpt docenten bij het onderwijzen en begeleiden van leerlingen en het informeren van ouders. Via het digitale onderwijsplatform krijgen docenten, leerlingen en ouders veilig, eenvoudig en overzichtelijk toegang tot informatie die voor hen van toepassing is. Bijvoorbeeld, leerlingen krijgen via het platform toegang tot de leerstof en de opdrachten, docenten kunnen het ingeleverde huiswerk bekijken en beoordelen en ouders kunnen de ontwikkeling van hun zoon of dochter monitoren.
Het handige is dat digitale leermiddelen, educatieve applicaties, e-mail, Office, het leerling-volg-systeem en toetsingsmogelijk­heden bereikbaar en met elkaar geïntegreerd zijn vanuit het centrale Volution platform. 

 

Case: 't Ravelijn

Vmbo school ’t Ravelijn met 600 leerlingen werkt succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. ‘t Ravelijn zocht al een tijd naar een manier om leertaken, digitale methoden en onderwijsapplicaties met elkaar te verbinden en beter beschikbaar te maken voor leerlingen, docenten en ouders. Lees meer of bekijk de video over het digitaal onderwijs in de praktijk.

t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

 

Talent

Talent_Docent_Devices-01Een voorbeeld van de toepassing van het digitale onderwijsplatform is de gepersonaliseerde module: Talent. Vanaf schooljaar 2016/2017 werd loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) een verplicht onderdeel binnen het vmbo. Leerlingen moeten hun loopbaan vorm geven via loopbaancompetenties en dit vastleggen in een gepersonaliseerd portfolio.
Het digitale portfolio ondersteunt leerlingen bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid over het leerproces en het inzichtelijk krijgen van competenties en talenten, zodat zij goed worden voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding.

 

 

Heeft u een vraag over Volution? Of hoe digitale leermiddelen het onderwijs kunnen ondersteunen? Vul hier het contactformulier in! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem nu contact met ons op!