SmartFactory 

SmartFactory zorgt ervoor dat de organisatie inzicht en sturing krijgt in het productieproces. Administratieve systemen worden gekoppeld met de productieomgeving om op die manier inzicht te krijgen. Daarbij is het streven zoveel mogelijk papierloos te werken. Stap voor stap digitaliseren wij uw organisatie. De integratie van data en processen zorgt ervoor dat uw organisatie snel kan inspelen op veranderingen in de productie en proactief kan handelen. Het resultaat? Met SmartFactory bereikt u nieuwe inzichten over wat daadwerkelijk in uw fabriek gebeurd en waar optimalisatiekansen liggen!

SmartFactory speciaal voor de maakindustrie

Ons digitaliseringsproces voor de maakindustrie noemen wij SmartFactory. Door middel van SmartFactory helpen wij klanten meer grip te krijgen op hun orderafhandeling en zorgen wij dat de administratie, door informatie uitwisseling, altijd verbonden is met de fabriek. Denk hierbij o.a. aan:

 • real-time data over de status van een order;
 • informatie over onderdelen en productieapparatuur;
 • het tonen van communicatieberichten in de fabriek;
 • veiligheid (bv. welke BHV’ers/EHBO’ers zijn er aanwezig);
 • geven van feedback vanuit de fabriek (medewerkerstevredenheid).


Al deze informatie zorgt voor een betere beheersing van uw orderproces, waardoor u direct veel efficiënter kan werken. De ervaring van onze klanten is dat hiermee een productiviteitswinst tot wel 25% behaald wordt!

Maak plaats voor innovatie: leg een vergrootglas op uw werkproces

Bijna elke organisatie in de maakindustrie heeft een ander proces. Daarom kijken wij per organisatie hoe we het proces kunnen digitaliseren. Hierdoor kunt u efficiënter produceren, wat kan resulteren in een hogere productie, hogere kwaliteit (minder fouten) en waardoor u uw klantverwachtingen nog beter kunt managen.

Samen met onze klanten leggen wij een vergrootglas op het werkproces om zo de mogelijkheden voor digitalisering inzichtelijk te maken. Dit doen wij binnen het drieluik van software, consultancy en adoptie.

Visual Smart Factory

Software 80/20

Digitalisering houdt vaak in dat wij software matige oplossingen voor onze klanten realiseren, waarbij de klant zelf aan het stuur zit.

Veel van de benodigde software om te kunnen optimaliseren (80%) heeft u vaak al in huis. Denk hierbij aan een ERP pakket of andere informatiedatasystemen. Als u optimaal efficiënt wilt werken is het zaak óók de overige 20% aan te pakken. Een vertaalslag van bestaande data en, indien nodig, creatie van aanvullende data. Deze data wordt gebundeld en op een juiste overzichtelijke wijze, op het juiste moment getoond op de juiste plek binnen uw productieproces.

Consultancy

Buiten het bouwen van de software schil waardoor u kunt gaan innoveren, bespreken we uw organisatiedoelstellingen en de wijze waarop IT daar aan bijdraagt. Dit doen wij vanuit onze consultancy rol. Door onze scherpe vragen en inzicht in uw productieproces, denken wij met u mee en signaleren wij kansen proactief. Gekoppeld aan deze kansen programmeren wij de juiste datastromen. Uw eigen SmartFactory is geboren!

Adoptie

Een digitale transformatie zorgt voor een verandering in werkwijze. Een goede adoptie van deze nieuwe werkwijze onder uw medewerkers is van cruciaal belang om een succes te maken van uw SmartFactory. Het helpt u het maximale uit uw investering te halen en voorkomt een terugval in uw productiviteitscijfers.

Wij helpen u de randvoorwaarden voor een goede adoptie te faciliteren. Dit doen wij door uw partner te zijn tijdens dit adoptieproces. De adoptieaanpak die wij hierin hanteren is gebaseerd op de PROSCI methode. De naam van PROSCI is een samenvoeging van de woorden professional en sciences, die de wetenschappelijke onderbouwde en resultaatgerichte aanpak uitdrukken. Volgens een aantal stappen zorgt onze methode dat de juiste acties op het juiste moment plaatsvinden. Zo wordt er gestart met het verzamelen van de juiste belanghebbenden, stakeholders en projectsponsors. Waarna dieper ingezoomd wordt op de baten die uw adoptie tot een succes maken, gevolgd door een training op maat voor al uw medewerkers.

Werken volgens SmartFactory biedt u vele voordelen:

 • Beter en sneller inzicht in werkprocessen, waardoor u organisatie kansen sneller ziet ;
 • Minder papierwerk, met op termijn zicht op een papierloze/-arme fabriek;
 • Kortere doorlooptijden;
 • Reductie productiekosten en verhoging efficiency: denk bijvoorbeeld aan het lopen en zoeken naar onderdelen die met onze SmartFactory oplossing verminderd worden;
 • Betere real-time informatie uitwisseling met uw klanten;
 • Verhoging veiligheid door inzicht in aanwezige BHV’ers en EHBO’ers;
 • Mogelijkheid tot Management bij exception: geen onnodige controles op zaken die goed gaan en vooral focus op kwetsbaarheden.
 • Hogere medewerkerstevredenheid, uiteraard na een goede adoptie die wij geheel voor u begeleiden!

 

Wilt u uw organisatie een volgende stap in digitalisering laten nemen?

Wij adviseren u graag hoe u, stap voor stap, van uw fabriek een SmartFactory kunt maken! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij komen graag vrijblijvend kennis met u maken. 

Bent u klaar om uw organisatie te laten groeien?